BASF възнамерява да се преобразува в “Eвропейска компания”

Main March 12, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2648 views | no comments

Юрген Хамбрехт: Това e доказателство за предприемаческия дух на Европа
Управителният съвет и надзорният съвет на BASF Aktiengesellschaft решиха да предложат на годишното събрание на акционерите, което ще се проведе на 26 април 2007 г., BASF Aktiengesellschaft да бъде преобразувана в Европейска компания (Societas Europaea, SE) и да се нарича BASF SE. Седалището на компанията и главните административни офиси ще останат в Лудвигсхафен, Германия.
Европейската компания е съвременна юридическа форма за една глобална компания, чийто домашен пазар се намира в Европа, заяви д-р Юрген Хамбрехт, председател на Управителния съвет на BASF Aktiengesellschaft. Трансформирането в европейска компания има за цел да затвърди още повече корпоративното управление в BASF. За BASF тази юридическа форма ще бъде потвърждение на предприемаческия дух на Европа. BASF засилва участието на европейските служители в компанията и по този начин демонстрира своята пионерска роля в европейската химическа индустрия.
Акционерите на BASF ще получат повече информация относно преобразуването на юридическата форма на компанията в покана за Годишното събрание, която ще бъде изпратена на 16 март 2007 г.
Европа е домашният пазар на BASF: През 2006 г. компанията е регистрирала в региона близо 60% от продажбите си и е наемала две трети от общо от своите над 95, 000 служители в Европа.

За BASF
BASF е водещата химическа компания в света: Химическата компания. Портфолиото на BASF включва от продукти от сферата на химикалите, пластмасите и продукти за производители, селскостопански продукти и фини химикали, до суров нефт и природен газ. Като надежден партньор на всички индустрии, интелигентните решения на BASF и ценните продукти помагат на потребителите да станат още по-успешни. BASF разработва нови технологии и ги използва, за да създава допълнителни пазарни възможности. Компанията обединява икономическия успех с опазването на околната среда и обществената отговорност, като допринася за по-доброто бъдеще. През 2006 г. BASF има близо 95,000 служители и отбеляза продажби на стойност над ?52.6 милиарда евро. Акциите на BASF се търгуват на борсите във Франкфурт, Лондон, Ню Йорк и Цюрих. Допълнителна информация за BASF можете да намерите в интернет на адрес www.basf.com

 
 

Images Gallery


 

Clio F1 Team R27
March 13, 2007
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...