BMW Group представи третото поколение 6 Series Coupe

Main March 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2199 views | no comments

Новото BMW 6 Series Coupe е единственият автомобил в своя клас, който комбинира ненадминат спортен дух с ексклузивен комфорт при дълги пътувания и багажник с вместимост 460 л. Автомобилът притежава типичните за купе пропорции благодарение на дългия преден капак, късия преден надвес и изтеглената назад пътническа клетка, както и на увеличената спрямо предишния модел с 74 мм дължина на каросерията (4 894 мм) и по-дългото със 75 мм (2 855 мм) междуосие. Изключително мощното излъчване, което подчертава стабилно поведение на пътя, се осигурява и от увеличената с 39 до 1894 мм широчина на каросерията, която е резултат от разширената следа на автомобила.
Още при старта на продажбите новото BMW 6 Series Coupe ще се предлага с един V8 и един редови 6-цилиндров двигател. И двата задвижващи агрегата са оборудвани с технологията BMW TwinPower Turbo
При работен обем от 4,4 литра 8-цилиндровият мотор на BMW 650i развива максимална мощност от 300 кВт/407 к.с., които са на разположение в диапазона между 5500 и 6400 об./мин. Уникалният двигател, чиито турбокомпресори са разположени във V-образното пространство между двата реда цилиндри, впечатлява с ранна и равномерна тяга. Максималният въртящ момент от 600 Нм е на разположение между 1 750 и 4500 об./мин. С този мотор купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 сек. Максималната му скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. Изключителната в този клас ефективност на топмодела се изразява в средния разход на гориво от 10,4 л/ 100 км. по тестовия цикъл на ЕС, както и емисии на СО2 от 243 г/км.
Версията BMW 640i пък разчита на редови 6-цилиндров двигател, при който технологията BMW TwinPower Turbo е съчетана с директно впръскване и напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC. Това оптимизира както реакциите, така и ефективността на 3,0-литровия двигател, който постига максималната си мощност от 320 к.с. при 5800 об./мин, а максималният въртящ момент от 450 Нм е на разположение между 1300 и 4500 об./мин. BMW 640i Coupe ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 сек, а максималната му скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. Средният разход на гориво при тестовия цикъл на ЕС е 7,7 л/ 100 км, емисиите на СО2 са 179 г/ км.
И двата мотора са куплирани серийно с 8- степенна спортна автоматична трансмисия. Благодарение на изключително бързото превключване на предавките тя подобрява спортното поведение на пътя, осигурява изключителен комфорт и освен това оптимизира ефективността и на двата двигателя.
Особено икономичното изразходване на горивото по време на пътуване се осигурява от друга иновация. Бутонът Dynamic Driving Control активира режима ECO PRO, при който се постига спокоен и оптимизиран по отношение на разхода на гориво стил на шофиране.
Новото BMW 6 Series Coupe се произвежда заедно с новия кабриолет от същата серия във фабриката на BMW в Динголфинг.



Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...