Cadillac CTS-V 2009

Reviews January 27, 2008 | AutoDrum.com A- A+ 2348 views | no comments

След като новият спортен седан CTS печели все повече похвали, награди и клиенти, Cadillac направи следващата крачка представяйки ни 2009 CTS-V, който ще е върховото предложение на марката за производителност и лукс.

Изцяло новият CTS-V, който ще излезе на пазара към края на 2008, ще комбинира сериозната производителност на елитен спортен автомобил, с баланса и елегантността на престижен луксозен седан. Като част от силно хвалената динамична V-Серия на Cadillac, CTS-V доставя престижните 550 к.с. Освен тях, моделът включва обширен комплект от технически и дизайнерски подобрения, като Magnetic Ride Control или Performance Traction Management. Ще е налична и нова автоматична трансмисия с контрол на предавките от лостчета зад волана, за по-директно и динамично управление.

Технически подобрения и системи

2009 Cadillac CTS-V включва най-бързо реагиращата технология за окачване в света, наречена Magnetic Ride Control (MRC). Тя използва електромагнитно контролирани амортисьори, вместо такива с механични клапи, силно ускорявайки времето за реакция. Електронни сензори на всичките четири колела следят пътя всяка милисекунда, правейки непрекъснати пренастройки на поглъщащата сила в амортисьорите, създавайки мигновен и изключително прецизен контрол на поведението на автомобила. Това значително помага на високопроизводителния седан, да запази траекторията при завиване с висока скорост, ускорение, спиране и други динамични маневри.

Поради нуждата от прецизен контрол върху този седан в него е интегрирана системата Performance Traction Management, взета директно от моторните спортове. Тази технология използва модерна електроника за да контролира въртящият момент на двигателя, за оптимално сцепление при ускорение. В ситуации като ускорение от пълен покой или излизайки от завой, Performance Traction Management регулира подаваната задвижваща сила за възможно най-доброто “изстрелване”.

Разбира се, главното си остава мощността. Тя е увеличена с почти 35% за '09 CTS-V чрез нов 6.2 литра LSA V8 двигател с турбокомпресор, генериращ значителна мощност от 550 к.с. и 746 Nm въртящ момент. Двигателят доставя цялата тази задвижваща сила с изключителна прецизност. Турбокомпресор Eaton от шесто поколение намалява прибавения шум, асоцииран преди това с турбокомпресорните двигатели и стриктно контролира температурата на постъпващия въздух за оптимална производителност.

Изборът на трансмисии се свежда до или 6-степенна ръчна, или 6-степенна автоматична с лостчета зад волана за контрол.

Изпъкващи елементи в дизайна

2009 CTS-V подобрява хваления дизайн на Cadillac, както отвътре, така и отвън. V-Серията включва всички елементи от кабината на спортния седан CTS, добавяйки някой елегантни и практични акценти.

CTS-V ще предлага спортни седалки Recaro, доставящи идеална подкрепа при енергично шофиране и прагматичност към луксозния интериор. Регулируемите в 14 посоки седалки, включват пневматично контролирани ограничители на седалките, поемащи страничните натоварвания.

Микрофиберен материал е добавен към волана, седалките и лоста, доставяйки меко усещане и луксозна визия на кожа, без присъщите неприятности като трудна поддръжка и чувствителност към влага. Тези подобрения повишават комфорта и възможността за по-динамично шофиране.

Централната колона е покрита с нов Обсидиан материал, който също така е добавен като елемент към таблото и вратите. Оборудването вътре включва 40 Gb харддиск, модерна навигационна система с “изкачащ екран” и дигитален обграждащ звук на Bose, добавена при V-Серията, както и заводско инсталирана Bluetooth опция.

 

Volvo C70 2008
January 26, 2008
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...