Volvo C70 2008

Reviews January 26, 2008 | AutoDrum.com A- A+ 2638 views | no comments

Леките подобрения в модела от 2008 година запазват място на Volvo C70 в челните позиции в сегмента на луксозните кабриолети със средна цена. Вдъхновен от скандинавския дизайн, интериорът стандартно е тапициран с истинско дъбово дърво върху специалната ултра-тънка централна конзола и дръжките на вратите. Добавени към оборудването за безопасност са: система за мониторинг на гумите, автоматично предупреждение при опасности и екстра усилване на стоповите светлини при аварийно спиране.

Удоволствието от пътя е едно от другите предимства на C70, благодарение на T5 двигателя си с турбокомпресор. За 2008 година, мощността от 2.5 литровия допълнително нагнетяван агрегат, е повишена от 218 на 227 к.с. при 5000 об/мин., докато въртящия момент си е останал същия, а именно 320 Nm между 1,500 и 4,800 об/мин. Плавната крива на въртящия момент, предава мощността спокойно към предните колела, правейки автомобила лесно откликващ към желанията на шофьора.

Volvo C70 продължава да предлага най-доброто и от двата свята. Той е модерен кабриолет с класически пропорции, четири комфортни седалки и свалящ се автоматичен твърд покрив от три части. Моделът лесно може да бъде преобразуван от купе в кабриолет. Огромният заден стъклен прозорец предлага отлична видимост и подобрява устойчивостта на каросерията.

Важна част за страничната протекция и тази при преобръщане е надуваемата завеса (Inflatable Curtain - IC), разработена от Autoliv IC на Volvo. Въпросната завеса е с изключително здрава конструкция и се състои от две части, които са леко разделено една от друга. Това им позволва да останат отвестни и да предложат ефективна защита за главата, дори при отворен прозорец. Завесата леко се изпуска, за да предложи защита и при преобръщане на автомобила. Това е уникално решение в автомобилния свят.

Моделът C70 е създаден да настани удобно четирима възрастни. Двете задни седалки са с комфортен наклон и ширина, а предните, както при всички автомобил на Volvo, са ергономично оформени. С натискането на бутон, намиращ се на облегалката, предната седалка се премества бързо напред за да позволи достъпа до задната част на кокпита.

Динамично настроената 6-степенна предавателна кутия е стандартна. Всичките предни предавки са адаптирани да доставят пъргаво ускорение с висока максимална скорост. Трансмисията има три синхронизатора и много специфично усещане за смяната на предавките. Предлага се разбира се 5-степенната автоматична трансмисия "Geartronic", контролирана от микропроцесор с функцията "Auto-stick".

Аудио системите в C70 са разработени да доставят висококачествен звук, независимо от силата на звука. Стандартната високопроизводителна система включва 4х40W усилвателя и 8 говорителя. За тези, които търсят върховото удоволствие от звука се предлага аудио системата на Dynaudio

 

Cadillac CTS-V 2009
January 27, 2008
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...