Carlsson C25 Royale: Царска работа

Main March 14, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2397 views | no comments

Carlsson демонстрира уникалната си доработка C25 Royale по време на международното изложение в Женева и за пореден път доказа, че е в състояние да изненадва. Разработен на базата на "серийната версия Mercedes-Benz SL 65 AMG, предложението на тунинг-компанията е със 180 килограма по-леко и идва с максимална мощност от 753 конски сили.

Сериозното понижение в теглото на суперспортния автомобил е факт благодарение на решението на инженерите и дизайнерите на Carlsson да "екипират C25 Royale с изцяло карбонов таван, както и да използват въглеродни нишки за изграждането на още няколко елемента от тялото на автомобила. 50% понижение в теглото на спирачната система пък е постигнато чрез монтирането на керамични дискове.

Carlsson C25 Royale идва с V-образен, дванадесетцилиндров задвижващ агрегат с максимална мощност от 554 кВт или 753 консик сили и максимален въртящ момент от 1320 Нм (електронно ограничен на 1150 Нм). Колата е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди и да развие максимална скорост на движение от 352 км/ч.

От Carlsson обявяват, че производството на C25 Royale ще бъде лимитирано на само 25 автомобила. Всеки един от тях ще бъде уникален, като за изработката му ще бъдат необходими 6 месеца, а продажбите му ще бъдат ограничени до един на държава. До момента има отчетени шест продажби, а доставки ще бъдат осъществени през тази година.

Цената на Carlsson C25 Royale е определена на 429 000 евро.

Успоредно със "стандартните опции, като златно покритие на екстериора (156 000 евро), бродирано лого на подглавниците (1980 евро), карбонов интериор (13 564 евро), скрита антирадарна система (1950 евро) и други, към C25 Royale ще може да бъде поръчат и smart fortwo (101 конски сили) с тематично цветово решение и цена от 45 000 евро.

 
Keywords:   c25, carlsson, mercedes benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...