Chevrolet постигна най-доброто полугодие по продажби в 100-годишната си история.

Main July 21, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6800 views | no comments

Продажбите на марката Chevrolet в световен мащаб през първите шест месеца на 2011 година възлизат на 2,35 милиона автомобила. Това е най-доброто като продажби полугодие в 100-годишната история на Chevrolet.
През първата половина на 2011 г. компанията е продала с 286 499 автомобила повече от същия период на 2010 г., което представлява ръст от 14 % на годишна база. В допълнение към това автомобилопроизводителят отбеляза рекордни продажби през първото полугодие в редица държави, сред които и на ключови пазари, като тези в Aржентина, Бразилия, Дания, Еквадор, Китай, Колумбия, Турция, Франция, Чили и Южна Африка.
През първата половина на 2011 г. Chevrolet регистрира ръст в продажбите във всичките пет най-големи по обем за марката пазари, сред които:
- Съединените щати, където продажбите бележат нарастване с 16 %, следвайки девет последователни месеца на ръст в сравнение със същите периоди на предходната година
- Бразилия, където продажбите нарастват с 0,4 % в сравнение с най-добрите в историята резултати, отбелязани през 2010 г.
- Китай, на който пазар продажбите на компанията се покачиха с 15 %, отбелязвайки най-доброто първо полугодие в историята
- Русия, където продажбите отбелязват ръст от 54 %, а марката запазва престижното място на най-продаваната интернационална марка в страната
- Канада, където продажбите се увеличиха с 8 процента, изпреварвайки двойно общия темп на растеж на автомобилните продажби през последните 18 месеца
Потенциалът за траен растеж на Chevrolet се илюстрира блестящо от резултатите на развиващите се пазари в Бразилия, Русия и Китай, които се нареждат сред петте най-големи по-обем пазари за марката.
Голям принос за ръста на продажбите на марката Chevrolet в глобален мащаб има вълната от нови модели като компактния Chevrolet Cruze, минимодела Spark, новите малки модели Aveo/Sonic и многофункционалния Orlando. Към всички тях скоро на световните пазари ще се присъединят изцяло новият модел от среден клас Chevrolet Malibu, както и компактният пикап Colorado, чиито продажби ще стартират по-късно през тази година.

 
Keywords:   chevrolet
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...