Задава се нов национален протест срещу цените на горивата

Main July 21, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6655 views | no comments

Задава се нов национален протест срещу високите цени на горивата. Заради ценовия натиск върху българските граждани, в петък 22 юли в 16 ч всички протестиращи ще спрат превозните си средства за 30 мин, независимо дали са в градове или по републиканските пътища.
Движението за национално единство и спасение (ДНЕС) се солидализира с протестите за:
- Да се въведат пределни надценки за производител и за търговците на едро и на дребно на горива;
- Работещата на издръжка от данъкоплатците администрация, в лицето на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), да упражни законовите си правомощия за контрол върху пазара и да предприеме адекватни мерки за стопиране на всякакви непазарни картелни и/или монополни действия от страна на доставчиците и търговците на горива, нарушаващи потребителските интереси на българските граждани;
- Институциите да гарантират необходимата публичност на пазара на горива, вкл. начина на формиране на цените за крайните потребители. Според нас, пътят към прозрачността минава през включване на представители на гражданите в регулаторните органи;
- Правителството спешно да приложи адекватни икономически инструменти, които да регулират пазара, при спазване баланса на интереси и на потребителите, и на производителите, и на търговците на горива.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...