Citroen C-Metisse с Трофей за дизайн от списание Automobile Magazine

Main November 28, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 1038 views | no comments

По време на 28-ото издание на Трофеите на сп. Automobile Magazine, на 22 ноември 2006, Клод Сатине получи Трофея за дизайн, връчен от известния френски кинорежисьор Клод Льолуш. Това отличие се присъжда на C-Metisse, последния концептуален модел на Citroen, представен на Световното автомобилно изложение в Париж 2006.

Чрез тази концептуална разработка, която е едновременно дело на страстта и разума, Citroen очертава нов път в търсенето на истинското удоволствие от автомобила като предлага купе с ясно изразен характер, притежаващо качествени показатели от най-високо ниво на оборудването и предлагащо в същото време впечатляващи показатели по отношение опазването на околната среда.Със своите елегантни продълговати пропорции, със своя цвят в огнено червено, с впечатляващите врати и стилното присъствие на хромираните елементи, това елитно четириместно купе с 4 врати дава нов живот на автомобилната страст в сегмента на най-престижните автомобили Grand tourisme.

Емоцията, която предизвиква C-Metisse от пръв поглед, идва най-напред от усещането на шофьорското място,притежаващо последните технологични новости, както и от новото хибридно захранване. Благодарение на същото техническо решение, приложено и при демонстрационния модел C4 Hybride HDi, представен от Citroen в началото на годината, C-Metisse се отличава с приложението на електродвигатели на задните колела. Тази конфигурация оптимизира динамичните показатели на автомобила. Адаптирано по отличен начин към характера на C-Metisse, това решение отново доказва опита и умението на Citroen в областта на хибридното захранване - резултат на дългогодишната политика на Марката за намаляване на емисиите на CO2.

Източник: www.citroen.bg

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...