VOLVO BLIS получи престижна награда

Main November 29, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 3076 views | no comments

Престижното британско списание "Autocar присъди наградата за безопасност и технологичност на иновативната система на Volvo BLIS (Blind Spot Information System).

Според списанието не бива да се заблуждаваме по името. Система за Покриване на Мъртвата Точка (BLIS) звучи като цитат от особено скучновато Volvo ръководство, но BLIS е най-простата, най-полезната, оригинална и интуитивна джаджа за безопасност, произвеждана от години. В основата си тя е базирана на две, обърнати назад дигитални видео камери – по една във всяко странично огледало. Те засичат обектите, които се движат в мъртвата точка на видимост от двете страни на автомобила. Свързани са със система, която изпраща предупреждение за невидим трафик чрез забележима, но не разсейваща, оранжева светлина в основата на всяко огледало. Системата е достатъчно интелигентна да ви предупреждава само тогава, когато другата кола наистина представлява потенциална опасност. Тя пропуска да ви съобщава за коли, които сте подминали, както и за пътни прегради, паркирани автомобили, стълбове на улични лампи и други несъществени подробности.

Поредното признание за Volvo е още едно доказателство за безкомпромисната отдаденост на шведския премиум бранд на съхранението на човешкия живот.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...