Citroen DS3 - вече и c хот-вариант - R!

Main August 26, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1727 views | no comments


Нагласата на хората на двойния шеврон за премиум ниво изглежда вече дава резултати. Първенецът на премиум-линията - DS3 се търси усилено - за четири месеца от старта на продажбите му са приети вече над 34 000 заявки и французите, страхувайки се от претоварване на завода в Пуаси, който сега бълва по 350 автомобила на ден, от септември ще увеличат мощността му до 420 коли на ден. Целта на французите е ясна - да създадат проблеми на английската марка на BMW - Mini и след като тя предлага топ-варианта си Mini John Cooper Works, те са готови с отговора - Citroen DS3 R!

С буквата R по традиция се обозначава нещо състезателно /Racing/. Затова в основата на новия вариант е взета модификацията с мощност 150 к.с. THP 150. Малко чип-тунинг, спортни ауспуси и моторът, куплиран с шестстепенна механична предавателна кутия предлага почти равните на Mini John Cooper Works 207 к.с., а въртящият момент е вече 275 вместо 240 Нм. Всъщност бензиновият двигател 1.6 е един и същ и в двата конкуриращи се автомобила, но баварците все пак малко водят в сметката - Mini JCW е с мощност 211 к.с.

По паспортни данни, новият супер-Citroen се ускорява от място до 100 км/ч за същото време като Mini - 6,5 сек, а километър от място взима за 26,5 сек. - по-бързо от Dodge Caliber SRT-4 с мощност 300 к.с.

За доброто поведение на автомобила на пътя са използвани четирибутални спирачни апарати отпред, а задните дискове, подобно на предните са перфорирани. Инжинерите на Citroen Racing са разширили с 30 мм следата и за сметка на нови пружини и амортизатор са намалили с 15 мм просвета на колата.

На първо време Citroen се ограничава с партида от 200 коли, които във Великобритания - най-големият пазар за хот-варианти в Европа, ще са по-скъпи от Mini Cooper JCW - 23 100 срещу 21 670 паунда. Също там Renault Clio RS струва 17 710 паунда е нормален DS3 15 900 паунда

 
Keywords:   bmw, bmw mini, citroen, john cooper, thp
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...