Ryno - електрическият моноцикъл

Main August 26, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 2340 views | no comments

Американската компания Ryno Motors представи електрически моноцикъл, който запазва вертикално положение благодарение на жироскопи, подобно на двуколесната количка Segway. Аппаратът се управлява доста просто - наклон напред и се ускорява, дърпане назад - започва да спира.

Идеята за необикновения скутер е на 13-годишната дъщеря на собственика на Ryno Motors Крис Хофман, която веднъж на риболов заявила, че видяла в електронна игра едноколесен мотор и би искала да ходи на училище с нещо такова. Хофман се хванал на работа и създал прототип. Той може да качва 30-процентен склон и изминава без дозареждане около 50 км. Максималната скорост на Ryno е 40 км/ч, времето за дозареждане е около 90 минути, а масата е 57 килограма.

Скрити в конструкцията, датчици постоянно контролират баланса на мотоциклета по време на движение. Системата за мониторинг на състоянието на акумулатора в Ryno е с многоцветен индикатор - при пълно зареждане свети зелено, при останал четвърт заряд е вече жълто и при 5% червено, след което управлението се изключва автоматично.

Авторите се надяват, че разработката им ще се хареса на служителите на закона, което се вижда в един от вариантите на боядисване, а сред плюсовете му са отличната маневреност и компактните габарити.

Предполага се, че цената на Ryno в Щатите ще е около $ 3500.

 
Keywords:   ryno
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...