CITROEN НА САЛОНА ВЪВ ФРАНКФУРТ 2007

Main September 12, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1161 views | no comments

Благодарение на политиката си насочена към опазване на околната среда, днес Citroen е един от производителите на автомобили, отбелязващи най-голям напредък в тази област:

При 55 % от продаваните от Марката автомобили емисиите на CO2 достигат стойности под 140 гр/км, а при 24 % от тях отчетените емисии са под 120 гр/км.

На Citroen се падат 11 % от европейския пазар на автомобилите с емисии на CO2 по-ниски от 141 гр/км.

Марката регистрира над 500 000 продажби на автомобили с филтър за твърди частици.


На Автомобилния Салон във Франкфурт 2007, Citroen затвърждава позициите си на водеща марка, която е представена във всички пазарни сегменти и спомага за развитието на автомобилната индустрия:

като поставя на преден план ангажираността си по отношение опазването на околната среда и технологичния си напредък в тази област:
чрез представянето на концепцията AIRDREAM, която подчертава екологичните качества на автомобилите от гамата;
чрез представянето на C4 BioFlex, чийто двигател използва горивото суперетанол E85;

като представя два концептуални автомобила:
- C-Cactus, автомобил, предлагащ основните функции за управление и комфорт, оборудван с дизеловата хибридна технология HDi на цената на базовата версия на семейния седан,
- C5 Airscape, луксозен кабриолет, който съчетава екологични показатели с удоволствие от автомобила;

като предлага най-пълната гама в историята си, включваща единадесет седана и комбита, четири еднообемни автомобила, един миниван и един нов SUV, C-Crosser;

като представя иновационния си потенциал с помощта на демонстратори, показващи функционирането на филтъра за твърди частици (FAP), на скоростната кутия BMP6, на функцията за спешни телефонни повиквания, на системата Snow Motion…


ДВА ЕКОЛОГИЧНИ КОНЦЕПТУАЛНИ АВТОМОБИЛА С ЯСНО ИЗРАЗЕНА ИНДИВИДУАЛНОСТ


В характерната за Citroen традиция да създава нововъведения, опазването на околната среда е сред приоритетите в изследователските програми както по отношение разработването и комерсиализацията на «чисти» автомобили, така и при създаването и усъвършенстването на концептуални автомобили. На Автомобилния Салон във Франкфурт Марката представя два нови екологични концептуални автомобила: C-Cactus и C5 Airscape.


C-Cactus: нов поглед към екологичните автомобили

С C-Cactus, Citroen представя нов поглед към автомобила, при който на преден план се изтъкват основните му стойности и създава миниатюрен автомобил с привлекателен и забавен стил, който популяризира хибридната технология HDi, като я прави достъпна в ценово отношение.

Благодарение на нови концептуални решения, които позволиха да се намалят производствените му разходи, цената на C-Cactus не надвишава тази на базовата версия на C4, без това да е за сметка на комфорта на пътниците.

C5 Airscape е забележителен кабриолет, който съчетава силует, изразяващ мощност и динамичност с луксозно купе, за да гарантира удоволствие за водача и комфорт за тримата пътници.
Невероятната привлекателност на C5 Airscape се дължи както на неговия стил, така и на динамичните му показатели.

Благодарение на системата против приплъзване на колелата от последно поколение, с която е оборудван, задвижването му се доближава до това на автомобилите с интегрална трансмисия. Към тези забележителни показатели се прибавят и функциите на системата UrbanHybrid, която позволява на C5 Airscape да отчете малък разход на гориво и ниско ниво на вредни емисии.


Дългогодишната традиция по отношение на иновациите позволи на Citroen да разработи ефективни екологични решения

C-Cactus и C5 Airscape допълват дългия списък от концептуални автомобили, които позволиха на Citroen да придобие опит и да се утвърди в областта на опазването на околната среда.

● C4 Hybride HDi, демонстрационен автомобил, оборудван с дизелова система за хибридно захранване, която съчетава изключителната ефективност на дизеловия двигател HDi с качествата на електрическия двигател, адаптиран основно към движение в града (Салона в Женева – 2006 г.),

● Cruise Crosser, SUV с хибридно дизелово захранване и трета ос, използвана в допълнение към четирите задвижващи колела върху настилки, при които сцеплението е слабо (пясък, сняг). Когато се използва самостоятелно, тази ос предлага възможността да се движите в режим «ZEV» (Zero Emission Vehicle) (Салона в Женева – 2007 г.).

 
Keywords:   cactus, citroen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...