Continental пуска в серия "умна" горивна помпа

Main March 14, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2130 views | no comments


Новата "интелектуална" помпа няма да подкачва гориво непрекъснато. Управлявана от eлектронен блок, помпата на Continental ще се включва в работа само тогава, когато е нужно, а не просто след завъртането на ключа за запалването. Електронният й блок е разположен директно в корпуса на помпата потопяем тип и активизира електромотора й в съответствие с потребността на двигателя от гориво във всеки конкретен момент от времето.

В момента електрическите горивни помпи с високо налягане работят непрекъснато, в един режим, без да отчитат обoротите на коляновия вал, скоростта на движение, натоварването на мотора и останалите параметри на работа.

Интеграцията на персонален блок за управление на горивната помпа в нейния капак осигурява на производителя много технологични преимущества. Continental отбелязва, че новата конструкция, пригодна за работа с бензин и дизел, позволява да се съкратят разходите на електроенергия за задвижване на помпата с 60 - 70 %. Съответно се съкращава разхода на гориво на колата и изхвърлянето на вредности. 1,8-литров мотор с подобна помпа ще изхвърля по-малко 1,5 - 2 грама CO2 на километър от агрегат с традиционна помпа.

Според Continental, описаните по-горе преимущества не ca всичко, което осигурява новата разработка. Интегрираният в корпуса електронен модул за управление на помпата повишава технологичността на конструкцията, повишава надеждността на бордовата електроника и намалява нивото на общия електромагнитен фон на автомобила. Не по-малко важно е това, че в бъдеще управляемата помпа ще може да използва в конструкцията си електромотор без четки, което ще я направи по-дълговечна и надеждна.

С новата помпа масово ще се оборудват колите на един от големите европейски автомобилни производители от 2013-а натам.

 
Keywords:   b2, ba
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...