EК отново иска да вдига дизела

Main October 3, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7250 views | no comments

През ноември Европейската комисия ще разгледа директива, която предвижда увеличението цените на дизела, намиран от комисарите за голям замърсител и вреден за здравето. И всичко в името на борбата със съдържанието на CO2 в отработилите газове. Бъде ли прието решението цените на дизела, по бензиностанциите ще надскочат тези на бензина с между 8 и 15%.
Това ще нанесе истински удар на автомобилната и петролната индустрии.
Засега единственият аргумент, с който производителите убеждаваха купувачите да заложат на по-скъпата дизелова версия на даден модел, беше цената на горивото и икономията, която ще изплати по-високата цена на колата с течение на времето. Ще пострадат и дизеловите рафинерии, повечето от които се намират в Европа.
Това далеч не е първият опит на ЕК да вдигне цената на икономичното гориво. Това не е първият опит на европейската комисия да наложи такси върху дизела. И ако през 2010 г. идеите бяха посрещнати на нож в Германия, Франция и Полша, сега отново ще се изправи срещу същите страни.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...