Eлектромобилите идеални за патрулки!

Main February 14, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2573 views | no comments

Или така поне смятат хората на Opel в Германия. Заявеният от тях за скорошно пускане на пазара Opel Ampera се движи абсолютно безшумно при скорост 50 км/ч и предлага достатъчно място в салона си за четирима оперативни работника в пълна екипировка. Друг автомобил не би могъл толкова незабележимо да ги достави към мястото на предполагаемо престъпление според феновете на полицията в Opel, които вече направиха и колаж на Ampera като полицейски автомобил.

Немската Opel Ampera е евроблизнак на американския Chevrolet Volt, който вече се продава в Щатите и към края на годината ще се появи в шоу-румовете на марката и в Европа. Автомобилът се ускорява от място до 100 км/ч за 9 сек и има максимална скорост от 160 км/ч. С едно зареждане на акумулаторите колата изминава около 60 км, след което в действие влиза бензинов мотор /между другото от Opel/, който задвижва бордови генератор, подаващ ток на основния в задвижването на колата електромотор. Така с един резервоар "автомобилът с удължен пробег", както обичат да го наричат в GM и Opel, може за измине още 500 км.

По идея полицейските електроколи са хубаво нещо, но има едно сериозно голямо "НО" - цената на Ampera е заявена на нивото от 42 900 евро, което като цифра едва ли ще се хареса на данъкоплатците, които плащат заплатите и оборудването на полицията.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...