Ferrari работи върху наследник на Enzo

Main October 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5690 views | no comments

Ferrari работи върху наследник на Enzo, който ще бъде разкрит през 2012 г. Новината дойде от главния изпълнителен директор на компанията Амадео Фелиса, по време на представянето на новия 458 Italia Spyder.
За новия суперавтомобил инженерите ще използват хибридна система със средноразположен V12 агрегат. В момента се тестват и разработват такива системи, като целта е не само подобряването на динамиката, но и на ефективността. Също така Фелиса сподели, че в новия суперавтомобил ще се използват супер силни въгелродни композитни материли, които ще са от съществено значение за един спортен автомобил като Enzo, където намаляването на теглото е цел номер едно. За разлика от McLaren MP4-12C, Ferrari няма да пусне новия модел в серийно производство, тъй като разликата в теглото между алуминиевите шасита и тези от композитни материали засега е минимално, а разходите - огромни.

 
Keywords:   enzo, ferrari, mp4, spyder
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...