Показват двигател-гигант на салона Rеtromobile

Main October 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5615 views | no comments

Едно от най-любопитните събития в началото на следващата година е салонът Rеtromobile, който ще се проведе от 1 до 5 февруари 2012 в Парка на експозициите в „Порт дьо Версай“, Париж. Сред най-впечатляващите експонати по време на изложението ще бъде 9-цилиндров двигател, дълъг 6 метра и с работен обем от ... 330 литра.
Индустриалният мотор Duvant тип 9 V.O.S ще бъде показан на Rеtromobile за първи път. С дължина 6 м и височина 3,5 м, с обща маса 30 т той е един от трите екземпляра, произведени през 1962 г. от компанията Duvant във Валансиен.
В продължение на 50 години е бил скрит от погледите на хората в подземията на един хиподрум във Франция. Той е бил използван като алтернатор на друг агрегат (със същия калибър) в случай на прекъсване на електрозахранването на целия комплекс на хиподрума. През 1990 г. моторът излиза в пенсия, а след това е и забравен.
През 2000 г. се провеждат ремонтни работи на хиподрума, като собствениците решават да се освободят от това чудовище. За да бъде запазен, двигателят е бил демонтиран и транспортиран близо до Тулуза от Асоциацията на почитателите на стари мотори (AAVM). Цялата гигантстка работа е изисквала разглобяване на всеки детайл. В крайна сметка през 2010 г. двигателят Duvant се връща към нов живот с неговите 9 цилиндъра и 36 клапана, системата си за захранване и с маса от 3,5 тона... Трябва да отбележим, че този колос генерира 1600 конски сили и харчи 350 литра гориво на час.
Представителите на AAVM ще поканят посетителите на салона Rеtromobile да разгледат отблизо този невероятен уникат по време на изложението в Париж през следващия февруари.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...