От 2012-а без марката Geely?

Main September 9, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1548 views | no comments

Неочаквано решение е приело ръководството на китайския многопрофилен концерн, обявявайки, че прекратява съществуването на автомобилната си марка Geely през 2012-а. Разбира се, китайците нямат никакво намерение да напускат автомобилния си бизнес и анонсират появата на няколко десетки нови модела през следващите години.

Geely в момента притежава новообразуваните марки Gleagle, Emgrand и Englon, както и купената от американците Volvo. С последната засега е ясно - шведите ще продължат производството си на практика без особено вмешателство от китайска страна. От Volvo новите собственици ще вземат някои технологии и разчитат да заемат доста голяма част от "тортата" на бизнес-сектора във вътрешния си пазар, за което трябва да им помогнат "най-безопасните коли в света".

Englon, или по-точно Shanghai Englon, е също ориентирана към китайския пазар, предлагайки бюджетни и средно размерни коли. За останалите две марки е предвиден основно експорт, като основно се разчита на Gleagle, име образувано от съчетанието Global Eagle - нещо като "световен орел"! За Emgrand остава задачата да се бори за джобовете на най-заможните купувачи.

Двете марки вече работят на китайския пазар и трябва окончателно да си стъпят на краката към края на 2012-а с окончателното изчезване на марката Geely.

 
Keywords:   geely, shanghai, volvo
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...