FIAT 500L се поамериканчи

Main November 29, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7535 views | no comments

Още през лятото ви запознахме с порасналата версия на FIAT 500 с индекс L, която освен всичко останало може да ви направи и перфектно еспресо. Още тогава италианците обещаха, че произвежданият в Сърбия автомобил през 2013 г. ще дебютира и на североамериканския пазар. Е, това вече е факт – моделът бе представен официално на започналото днес изложение в Лос Анджелис.
Американската версия е доста близка до европейската, но, разбира се, има и някои промени. Конкурентът на MINI Countryman и Kia Soul ще изкушава с още по-агресивна визия. Дължината на Fiat 500L е 4,15 м, пътниците в него разполагат и с 3,17 куб. м вътрешно пространство. Широчината му е 1,78 м, а височината – 1,66 м, а колесната база – 2,61 м. Обемът на багажника е 400 л и в него можем да пренасяме до пет куфара. На борда на Fiat 500L са възможни до 1500 различни варианта за разпределението на интериорното пространство.
Въпреки че споделя името на легендарния FIAT 500, моделът е изграден на платформата на хечбека Punto.
Двигателят на американеца 500L е 1,4-литров 4-цилиндров MultiAir Turbo с макс. 160 к.с. Мощността се подава към предните колела през 6-степенна предавателна кутия с двоен съединител. Засега версия с четири задвижващи колела не се предвижда, но американците се надяват да има такива в бъдеще. Обявените за Европа мотори бяха бензиновите 105 HP 0.9 TwinAir и 95 HP 1.4, и турбодизеловият 85 HP 1.3 MultiJet 2.
Ще предлагат 500L в Щатите в две различни версии - Touring и Trekking, като основен е първият, докато вторият показва по-авантюристичната природа на модела. Именно тя е решена в черно и кафяво и е обзаведен с инфотейнмънт система Uconnect 5.0 с тъч-скрийн.
Стандартно 500L е със 7 въздушни възглавници, с активни подглавници и електронна стабилизираща система, ParkView камера и асистент за потегляне по наклон.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...