Fiat и Chrysler ще се подчиняват на единно ръководство

Main July 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 12555 views | no comments

Италианският Fiat и американският Chrysler в най-близко време ще получат единна структура за управление. Това е заявил пред агенция Bloomberg шефът на двете компании Серджо Маркионе в Цюрих по време на свое изявление пред Швейцарско-американската палата на предприемачите. Той не изключил, че детайли около реструктурирането могат да бъдат разкрити още на 26 юли т. г. заедно с публикуването на финансовите резултати на Fiat за второто тримесечие на 2011 г. Серджо Маркионе е уточнил, че тази стъпка ще доведе не само до по-тясна интеграция между европейския и американския автопроизводител, но и ще позволи да бъдат намалени загубите от мениджмънта.
Известно е, че през 2009 г., когато Chrysler обяви фалит, Fiat придоби от правителството на САЩ 20%-ния пакет от акциите на американците и постепенно дяловото му участие нарасна. В края на 2011 г. италианската компания има намерение да консолидира участието си в Chrysler на 57%, а през 2014 г. съвместният оборот на двамата производители да достигне до 140 млрд. евро.

 
Keywords:   bloomberg, chrysler, fiat
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...