FIAT показва Mefistofele на Goodwood Festival of Speed

Main July 1, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5380 views | no comments

Прочутият състезателен автомобил Mefistofele, автомобил-рекордьор, създаден от сър Ърнест Елдридж на базата на Fiat SB4 Corsa от 1908-а, ще е сред автомобилите в експозицията на FIAT в изложбената площ Cathedral Paddock в имението на пера на Марч.

Колата е уникална, единствен екземпляр в света и има вълнуваща история. Била е излагана точно преди 10 години в същия фестивал и сега се завръща отново за радост на феновете с подкрепата на FIAT.

Сър Елдридж купува един Fiat SB4 1908-а в края на състезателната си кариера с цел да направи от нея кола-рекордьор, негова мечта от много години. Той модифицира автомобила, като олекотява шасито, използвайки, колкото и да е странно, части от лондонски дабълдекер и монтира авиационен двигател Fiat A12. Модифицира също мотора - A-12 Bis и той развива мощност от 320 к.с. при 1800/мин с помощта на заменилите двойното магнетно запалване 4 дистрибутора и четири карбуратора.

На 12 юли 1924-а Mefistofele, наречен така заради "стрелбата" и облаците черен дим от ауспусите си, поставя нов световен рекорд на скорост - 234.980 км/ч. "Avvocato" Джовани Аниели купува колата от наследниците на сър Елдридж през 1969-а и днес този уникален автомобил е част от историческата автомобилна колекция на Fiat, напълно възстановен и "боеспособен" след дълъг и внимателен процес на реставрация.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...