Ford извади конкуренти на Prius

Main December 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7170 views | no comments

Ford разпространи подробности за два нови хибрида, изградени на базата на компактния ван C-Max - Hybrid и Energi. Първият е традиционен представител на расата „двойнствени“ автомобили, а вторият – е плъгин, чиито батерии могат да бъдат заредени от контакта за битово електричество.
Пазарната им премиера в САЩ ще се състои през втората половина на следващата година и двете версии ще са конкурнети на Toyota Prius V. Според представители на американския производител хибридният Ford C-Max ще е в състояние да измине на електрическа тяга по-голямо разстояние от Prius, а общият му запас е около 800 км. C-Max Hybrid изразходва средно 6,0 л/100 км.
И при двата модела силовата установка съчетава 2,0-литров 4,0-цилиндров бензинов двигател, работещ по цикъла на „Аткинсон“ с електромотор с литиево-йонни батерии. Сумарната й мощност е 185 к.с.
Петместните компактни ванове са с напълно скриващ се в пода втори ред седалки. При Hybrid свободното пространство за пътниците на предните седалки е 1,5 куб. м (Energi – 1,2 куб. м), а обемът на багажника е равен на 705 литра ( Energi – 540 литра).
Освен това автомобилите са със система, с чиято помощ можеш да отваряш и затваряш вратата на багажника просто като поставиш крак под задната броня, а новата система Sync е способна да покаже къде се намира най-близката станция за дозареждане, както и функцията Brake Coach. С помощта на специални графики, изведени на приборния панел, тя ще помогне най-ефективно да използвате системата за натрупване на енергия при спиране, максимално зарежда батериите и увеличава ходовия запас.
Производството на хибридните Ford C-Max започва през втората половина на следващата година в завода на компанията в Уейн, Мичиган.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...