Ford работи над концептуална шейна за Дядо Коледа

Main December 23, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3370 views | no comments

Ford помага на Дядо Коледа да стане “зелен“ и да намали въглеродния си отпечатък с нова, високотехнологична шейна.
Пенсионирането на елените и изборът на шейна Ford, захранвана от 1-литров EcoBoost двигател, ще спести на добрия старец 191 843 тона CO2 и 131 милиона евро разходи за гориво.
Новото возило на Дядо Коледа, опаковано в авангардна технология на Ford, ще позволи на Рудолф и приятелите му да се насладят на заслужена пенсия, докато старецът прави ежегодните си доставки със стилна, нова и екологична шейна.
„Те може да изглеждат сладки, но деветте елена в екипа на Дядо Коледа създават зашеметяващите 214 670 000 тона емисии въглероден диоксид всяка година, така че нещо трябваше да се направи, за да му помогнем да преоткрие зелените си корени“ – казва дизайнерът на Ford, Пол Райт.
Ползите от преминаването към новата шейна надхвърлят всякакви екологични представи. Пропътуването на подобни огромни растояния – 200 237 360 км – означава, че Дядо Коледа харчи невъобразимите 146 милиона евро за моркови, за да „зареди” своите елени всяка година. Впечатляващата ефективност на гориво на 1-литровия EcoBoost, ще намали разходите за гориво на Дядо Коледа с 90% , равняващи се на 15 милиона евро.
Иновативното инженерство означава, че новият 1.0 EcoBoost съперничи по показатели на традиционния 1,6-литров двигател, но е със значително подобрена горивна ефективност и ниски емисии на CO2 от само 114 г/км. Макар че се побира на един лист А4, 1,0-литровият EcoBoost цилиндров блок доставя до 125 к.с. и 170 Нм максимален въртящ момент, давайки най-висока плътност на мощността от всички произведени двигатели на Ford до момента.
От Ford съобщават, че вече работят върху концептуална шейна МК II.
Новоконструираната шейна включва още система за паркиране, протектор на вратата, SYNC (Усъвършенствана гласова технология) и др.


 
Keywords:   co2, ford
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...