Ford разработва 1-литров EcoBoost бензинов агрегат с мощност 177 к.с.

Main February 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6725 views | no comments

Удивително е как новите поколения двигатели с вътрешно горене стават все по-мощни и в същото време по-икономични и по-екологични в сравнение с техните предшественици. Новият 1-литров Ecoboost агрегат на Ford е типичен пример за това колко далеч са стигнали автомобилните производители. Въпреки малкия си капацитет и пропорции, 3-цилиндровият двигател разполага с турбокомпресор и директно впръскване на горивото, благодарение на което генерира максимална мощност от 123 к.с. В скоро време Ford може да ни изненада с още по-мощен вариант на този двигател, генериращ цели 177 к.с. Компанията заяви, че вече работи по прототип на мощната единица. Бензиновият двигател е снабден с електрически компресор и нормален турбокомпресор. С високата си производителност, той ще може да се използва в спортните варианти на Fiesta и Focus.
В момента нормалният вариант на 1-литровия EcoBoost се предлага във варианти на мощности от 99 и 123 к.с. Очаква се в най-скоро време той да замени всички 1,6-литрови бензинови двигатели без турбо в гамата на Ford.

 
Keywords:   fiesta, ford
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...