GEFCO и MERCURIO интегрират дейностите си в България

Main December 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9115 views | no comments

Началото на съвместната работа на двете компании у нас ще бъде поставено с откриването на транспортно-логистична база за автомобили в индустриална зона Лозен, в южната част на София. Мястото на съоръжението предоставя отличен достъп до основните пътни артерии около столицата.
Изпълнителният директор на GEFCO България, Александър Рачински, ще управлява оперативно и Меркурио България ЕООД. До края на 2011 г. е планирано прехвърлянето у нас на 10 автовоза, собственост на MERCURIO, като първите 3 от тях вече са доставени и регистрирани. В началната фаза на проекта ще бъдат назначени двама специалисти.
През 2012 г. други 10 автовоза ще бъдат регистрирани от Меркурио България ЕООД, като в зависимост от потребностите на пазара автопаркът ще бъде допълнително увеличен с още 10. Автовозите ще обслужват съществуващите товарни потоци на MERCURIO SpA и GEFCO. Фирмите ще си сътрудничат с досегашните партньори при разработването на местния пазар и изграждането на регионална мрежа.
През месец май тази година GEFCO придоби мажоритарен дял от 70% в Gruppo MERCURIO SpA - водещ играч в транспорта и дистрибуцията на автомобили в Италия и извън нея. Компанията има и значително световно присъствие, особено в бързоразвиващите се региони на Северна Африка, Индия, Югоизточна Азия и Централна Европа. През 2010 г. MERCURIO генерира приходи от 127 млн. евро.
С това придобиване GEFCO – европейският лидер в транспорта и логистиката, ускори развитието си в междуфирмената автомобилна логистика и разшири портфолиото си от клиенти. Общите усилия и дейности дават възможност на групата да увеличи конкурентоспособността на европейската си мрежа, която отскоро включва и България.

 
Keywords:   mercurio, spa
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...