GM и UAW с предварително споразумение

Main September 27, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 881 views | no comments

-Нов независим фонд за здравеопазване и гаранция на работните места

Вчера от централата на гиганта GM съобщиха, че са подписали меморандум за разбирателство с UAW (съюз на работниците от автомобилната, въздушната и земеделската индустрия). Макар че трябва да бъде одобрено и подписано официално от представителите на UAW, предварителното споразумение удовлетворява исканията на синдиката.

По този начин се поставя край на цапочналата в понеделник стачка, в която се включиха над 73 000 работника на GM в САЩ. Конфликтът беше напътда се превърне в международно събитие, след като и канадските работници на GM изразиха готовност за бойкот на производствената дейност.

"Няма никакво съмнение, че това беше едно от най- сложните и трудни вземания на решение в цялата история на GM и UAW, коментира Рик Вагонер, председател и изпълнителен директор на GM. "Бих искал да благодаря на президента на UAW Рон Гетелфингер, вицепрезидента на UAW Кал Репсън и техния екип за преговори, за качествата им и за усърдната работа за постигането на крайното споразумение, допълва Вагонер.

"Вярвам, че стачката се оказа решаваща за бързия изход на преговорите, коментира от своя страна Гетелфингер.

 
Keywords:   uaw
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...