GM оставя автомобилите без свещи!

Main September 10, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1810 views | no comments

Американският автогигант General Motors пристъпи към практически изпитания на революционна разработка, създадена от учени на университета в Масачузетс. Става дума за автомобили снабдени със силови агрегати, работещи по технологията HCCI /Homogeneous Charge Compression Ignition/, която прави автомобилните свещи пълен анахронизъм.

Според прес-службата на GM, са оборудвани автомобили Saturn Aura и Opel Vectra с опитни образци на двигатели HCCI, като са използвани най-нови технологии за тунинг : директно впръскване, електроконтрол на разпределителните валове, променлива височина на отваряне на клапаните и постоянно замерване на налягането в цилиндрите. Очаква се че всичко това ще доведе до намаление на разхода на гориво с 15% в сравнение със стандартен ДВГ.

При двигателите тип HCCI запалването на бензо-въздушната смес става не от искра, а за сметка на високото налягане и събиране на прясната смес с горещи отработили газове от предишния работен цикъл. При такъв подход сместта изгаря напълно, двигателите се нагряват по-малко и горивото се използва много по-икономично.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...