Goodyear продава бизнеса си с технически изделия на Carlyle Group

Main March 29, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 994 views | no comments

Сделката ще даде възможност на компанията да се фокусира върху основните си дейности за производство на гуми
Goodyear Tire & Rubber Company обяви, че прие да продаде бизнеса си с технически изделия на EPD, Inc., дружество финансирано от Carlyle Partners IV, L.P., за $1.475 милиарда. Предстоят също и допълнителни плащания след приключване на сделката. Сделката е обект на обичайните условия за сключване, включително се очаква да получи одобрения от регулаторните органи, както и EPD да сключи трудово споразумение с United Steelworkers union.

Като част от сделката Goodyear прие да сключи с EPD и лицензионно споразумение за търговската марка, според което EPD ще използва бранда на Goodyear и други търговски марки свързани с бизнеса с технически изделия.

Goodyear очаква продажбата да донесе печалба, чийто размер все още не е финализиран. Тази транзакция ще помогне да засилим фокуса върху основната ни дейност за производство на гуми за леки и товарни автомобили, заяви Робърт Джей. Кийгън, председател на борда и изпълнителен директор на Goodyear. Очакваме да използваме резултатите от сделката за намаляване на задължения и за засилване на ръста на бизнеса с автомобилни гуми. Конкретните планове за намаляване на задължения и за инвестиции ще бъдат оповестени на по-късен етап.

Направлението Технически изделия е успешен бизнес с изключителни служители, които имат важен принос за Goodyear и ние им благодарим за това. Уверен съм, че ресурсите и бизнес философията на Carlyle ще допринесат за разрастването и продължаващия успех на Engineered Products, добави той.

Тимъти Топен, президент на Goodyear Engineered Products, заяви че сделката няма да попречи компанията да продължи своята рутинна дейност или да отговаря на нуждите на потребителите. Нашата основна философия остава непроменена – ние искаме да помагаме на своите потребители да разрастват своя бизнес в дългосрочен план, добави той.

Goodyear Engineered Products работи в 32 съоръжения в 12 страни с 6,500 служители. Компанията произвежда технически изделия от гума за потребителите на оригинално оборудване от промишлеността, военната, потребителската и транспортната индустрия. Продуктовото портфолио на компанията включва маркучи, транспортни ленти, продукти за трансмисия, вулканизирани продукти и гуми на гъсенични вериги и винтили. През 2006 г. продажбите на Engineered Products са близо 1.5 милиарда долара.

Carlyle Group е една от най-големите в света частни акционерни компании, който управлява $54.5 милиарда, има инвестиции в над 185 компании и 750 служители в 16 страни. Компаниите в портфолиото на Carlyle имат над $68 милиарда приходи и над 200,000 служители в световен мащаб.

Goodyear e сред най-големите производители на автомобилни гуми в света. Компанията произвежда гуми, технически каучукови изделия и химикали в повече от 90 производствени предприятия в 28 страни. Компанията има търговски служители в почти всяка страна по света. Goodyear има повече от 75 000 служители по цял свят.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...