Google Maps отбелязва къде да заредим електромобил

Main March 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3135 views | no comments

Google Maps вече показва обществените станции, където можем да заредим електромобила си. За САЩ данните идват от Националната лаборатория за възобновяема енергия NREL, влизаща в структурата на Министерството на траспорта. В момента потребителите на google картите могат да открият около 7000 станции за зареждане на автомобили, работещи с алтернативни горива. Освен това там са отразени и около 600 фирми, които монтират оборудване за електромобили.
Неотдавна в САЩ стартираха продажбите на два нови модела от този вид - Chevrolet Volt и Nissan Leaf. Освен това в Северна Америка предлагат и спортния електрически Tesla, а от края на годината при дилърите в тази част от света ще започнат доставките и на новия електрически Ford Focus.
Приблизително 3,9 милиарда долара възнамерява да похарчи американското правителство за популяризирането на тези екологични коли през близките десет години. Предвижда се средствата да бъдат заделяне за разгръщането на мрежа от станции за зареждане, както и за изследвания в областта на алтернативната енергия в съвременните автомобили.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...