Honda Civic Type S 2007

Reviews July 9, 2006 | AutoDrum.com A- A+ 2967 views | no comments

Новата три-врата версия на Honda Civic свали булото си на Английското интернационално мото-шоу през юли 2006 година. Тази Honda споделя същата платформа и всички аспекти със Сивик варианта с 5 врати, но тя има спортен вид и чувство, благодарение на пренастроеното окачване, което доставя по-голяма стабилност в завоите.

Колата ще се пусне в продажба е Европа през януари 2007 година, но не е ясно дали този модел ще бъде предлаган на северно американския пазар.

Civic Type S се цели в младите купувачи желаещи стил и технически характеристики в три-врат пакет. Тя се намества перфектно между 5-вратата версия и Type R Concept, завършвайки гамата на Civic за Европа.

Изпъкващият екстериорен стил, се забелязва в страничните прагове, спускащи се напред и назад към колелата и сливащи се с калниците. Спойлерите отпред и отзад са използвани за завършек на снижената структура на Civic Type S.

Купе профилът на автомобила се допълва визуално от задния прозорец, чиито долен край се спуска напред за отличителната заострена форма.

За да придадат на Civic Type S по-остро влизане и отлична стабилност в завоите, окачването е било специално пренастроено, с ревизирани ресори и амортисьори и 2,5 см по-широк заден мост. Тази по-широка визия е допълнена от дълбоките предни въздушни колектори и стандартните 17” алуминиеви джанти, придавайки на автомобила особено мускулест вид.

Под скелета на три-вратата Civic може да се намира високо-оборотният 1.8 литров i-VTEC бензинов двигател, или доказалия се 2.2 литров дизелов агрегат. И двата двигателя генерират мощност от 140 к.с. и може да бъдат комбинирани с 6-скоростна ръчна предавателна кутия. Малко по-специално стоят нещата с 1.8 литровят двигател, който може да бъде комбиниран с автоматично-ръчната i-SHIFT предавателна кутия на Honda.

Отвътре, черната „Аlcantara” със сребристи шевове по седалките и кожено облицования волан, заедно с алуминиеви педали, придават на интериора доста силен спортен дух.

Кабината е фокусирана в стил специфичен за Honda – Dual Link dashboard design – която за пръв път се интегрира в 5-вратната Civic – доставяйки информацията от бутоните в горната част на панела с таблото. Това означава, че важната информация ще се вижда идеално, без да се прави компромис с концентрацията на шофьора върху пътя.

Въпреки, че този автомобил е със стил на купе и човек би предположил, че пространството отвътре е тясно, интериорът на този Civic успява да достави на пътниците на задните седалки високо ниво на комфорт. Дистанцията между бедрената точка на предният и задният пътник е 803 мм, равняваща се на тази, от автомобил от по-висок клас.

Задните седалки имат възможността да се свалят и отзад се формира значителна товарна площ, равняваща се на 485 литра – същата като Civic 5-врати. Централно разположеният резервоар, намиращ се под предните седалки, не заема площ в товарния отсек и също допринася за товарната ефикасност.

Предлаганите модификациите на Type S са две. Освен 17” алуминиеви джанти, Vehicle Stability Assist (VSA) стандартно, Type S има климатик, хладилник, дистанционно за аудио уредбата, въздушни възглавници. Type S GT модела включва и панорамен стъклен покрив, двузонен климатик, cruise control, халогени, прибиращи се странични огледала, автоматични чистачки и фарове.

Обширен набор пасивни защити са добавени в Honda Civic, включващи двустепенни колани на двете предни седалки, както и активни облегалки за главата против наранявания предизвикани от камшични удари. Предните и странични SRS въздушни възглавници за возещите се отпред пътници, покриват цялата площ пред тях и са стандарт за всички Civic модели. Дисплеят за уредите включва иновативно напомняне за коланите на предните и задните седалки.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...