Mercedes-Benz CL 600 2007

Reviews July 11, 2006 | AutoDrum.com A- A+ 2514 views | no comments

Пускането в продажба на CL-класът през есента на 2006 година ще бъде кулминацията нa Mercedes-Benz в клас купе, традиция, която има 50 годишна история. Двувратият модел комбинира несравнима изключителност и харизматичен дизайн с последна дума на технологията , с която могат да се похвалят малко други автомобилни производители.

Луксозното купе вдига летвата в пъти в автомобилната сигурност с Pre-Safe: уникална система, която адаптира колата за предстоящият удар. Иновациите на Mercedes-Benz не свършват дотук. Active Body Control (ABC) -система за контрол на окачването, Intelligent Light System - интелигентна система за контрол на фаровете с 5 функции. Всички те създават една уникално защитна атмосфера. Два мощни двигателя – V8 и V12 (CL500 и CL600), доставящи предостатъчно конски сили и въртящ момент, са предложенията към купувача. Наследството на Mercedes-Benz към гладкото возене и блестящите технически характеристики на двигателя, също е оставило своя отпечатък при създаването на този автомобил.

Мощен V12 двигател

Новият луксозен Mercedes-Benz CL 600 е готов за предизвикателството, както на пистата, така и провинциалните пътища, благодарение на би-турбо, 12-цилиндровият си двигател. Инженерите на Mercedes-Benz усилват редица детайли по двигателя, в сравнение с предшественика си, увеличавайки мощността с 17к.с. на 517к.с. Максималният въртящ момент, растейки солидно от 1900об./мин., достига 834Nm ( с 30Nm повече от преди) с постоянно увеличение до 3500об./мин. Новият CL 600 ускорява от 0-100км/ч само за 4.6сек. ( при предишният модел 4.8сек.). Но въпреки, че е увеличена мощта на двигателя, разхода е намален с 0.4лв сравнение с предишният CL 600.

Mercedes-Benz комбинира стандартна автоматична скоростна уредба с новата Direct Select gearshift (директно превключване на предавките). Шофьорът може да посочи “P”, “N”, R” и “D”, „галейки” лоста зад волана, като командите се предават към скоростната кутия по електронен път.

Интериор: Оборудване дори и за най-изисканият шофьор

Стилът може да бъде забелязан в интериорът: страничният голям прозорец води погледа към стилното табло, украсено от изящно дърво и мека кожена тапицерия. Веднага човек осъзнава, че всичко в интериорът на новата CL-класа е с дизайн за комфорт и отмора. Атмосферата напомня клуб: просто да седнеш и да се насладиш. Възможни са 5 комбинации с цветове; автоматичен контрол на климатика; CD/DVD player; стъклен покрив са само част от стандартната спецификация. Елементи съединени за да доставят уникално чувство за лукс и удобство.

Върха на лукса в Mercedes-Benz CL 600 се получава при пакета Exclusive Passion leather, специално избрано тополово дърво и материал „Alcantara” за покрива, с ватирани шевове, доставяйки последният допир до ексклузивната първокласна атмосфера. Видът и чувството се допълват и от седалките с техният дизайн и ергономичност, хромираните дръжки на вратите и
стелките на пода, с кожа по краищата. Този стандарт е с динамични мултиконтурни седалки с масажни функции и вентилация на седалките, навигационна система Command Aps, Logic 7 surround озвучителна система в DVD changer и Keyless-Go (безключов) достъп и шофьорска оторизираща система.

Active Body Control

Стандартните спецификации на новият Mercedes-Benz CL 600 включват технологични нововъведения, с които никои друг производител не може да се похвали в света. Преди всичко, тази технология , която е последната, предоставя на този автомобил безпрецедентна стабилност и динамични качества, като в същата време предлага осезаемо подобрение на комфорта по време на движение. Базирана на сензорни сигнали и използвайки специално създадени хидравлични цилиндри в осите, АBC през цялото време елиминира люлеенето и клатушкането по време на движение, завиване и спиране. Системата реагира мигновено за да подсигури накланянето на автомобила се приспособяване към всяка ситуация. При скорост над 70км/ч, ABC снижава CL 600 с почти 2см за да подобри сцеплението с пътя и намали въздушното съпротивление.

Pre-Safe: автоматично настройване на автомобила при предстоящ инцидент

Mercedes-Benz е първата марка автомобили в света, която разработи система за предварителна защита на пътниците, разпознавайки потенциален инцидент в ранен етап и взимайки мерки за максимална защита на тях: Pre-Safe е стандартна на новият CL-клас. По време на спешно спиране или когато на колата и предстои хлъзгане , системата премества седалките на пътниците в най-доброто положение, така, че коланът и въздушните възглавници да имат максимален ефект. В седалките на шофьора и пътника до него се вкарва въздух, със цел уплътняване и повишаване стабилността на телата им. Pre-Safe също така затваря страничните прозорци и стъкления покрив в критични ситуации при създаването на големи странични сили.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...