Honda Jazz Hybrid - Един от серията нови хибриди на Honda

Main May 24, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2510 views | no comments

Новата хибридна стратегия на Honda е фокусирана върху намаляването на разходите за хибридните компоненти и представянето на горивоспестяващата технология на нови пазари, включително и доста оспорвания сегмент на компактните автомобили. Първият нов хибрид ще представлява петврат хечбек, създаден на базата на модела на горивни клетки FCX Clarity. Конкурентът на Prius трябва да се появи през 2009 година и се очаква да се продава в 200 000 бройки по целия свят, половината от които обаче ще отпътуват конкретно към Северна Америка.

След това ще има и малък хибрид, базиран на спортния прототип CR-Z от миналогодишното издание на автомобилното изложение в Токио. Освен него би трябвало да има и хибридна версия на базата на компактния Jazz. Именно въпросният Jazz Hybrid e доста изненадващ, имайки предвид факта, че реално няма смисъл да се предлага хибридна опция на автомобил, който и без това е вече икономичен.

Jazz Hybrid няма да се появи на пазара до 2015 година, като цената би трябвало да бъде само с 2000 долара по-висока в сравнение с тази на стандартната версия.

Добавянето на тези три нови хибрида плюс настоящия Civic Hybrid се очаква да увеличи общия обем на производство на екологични автомобили Honda на 500 000 бройки годишно. По-високите производствени разходи на по-сложните хибридни системи ще бъдат поддържани относително ниски благодарение на някои подобрения по дизайна на компонентите и основно на батериите.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...