Toyota с две първиместа в Engine of the year

Main May 23, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1876 views | no comments

ОТЛИЧИЯ ЗА ТОЙОТА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ НАГРАДИ ЗА ДВИГАТЕЛ НА ГОДИНАТА 2008

Toyota Hybrid Synergy Drive бе признат за Зелен двигател на годината
VVT-i е Двигател на годината в клас под 1.0 литър

Инженерното превъзходство на Тойота бе признато с две първи места на Международните награди за Двигател на годината 2008. Резултатите продължават впечатляващото минало на Тойота в историята на състезанието с общо 19 спечелени титли от учредяването на наградите през 1999 г.

Toyota Hybrid Synergy Drive, хибридният двигател, използван от Prius, бе признат за Зелен двигател на годината. Той е един от най-успешните двигатели в историята на наградите и е отличаван 10 пъти, включително с наградата Международен двигател на годината 2004.

Според журито на наградите двигателят остава световен лидер в редуцирането на емисии без компромис в производителността. Hybrid Synergy Drive, който комбинира 1,5 литров бензинов двигател с компактен, но мощен електрически мотор, дава на Prius ненадминатата комбинация от ниски емисии и отлична икономия на гориво. Най-чистата семейна кола в света, Prius отделя само 104г/км въглероден диоксид и има официален комбиниран цикъл на разход на гориво от 4,3л/100км.

Във втората година от своето пускане в производство, лекият и компактен 1.0 литров VVT-i двигател е победител в категорията под 1.0 литър. Три-цилиндровата бензинова машина, включена в Aygo и Yaris, е призната от журито като уравновесена, отличаваща се със свободно ускоряване и с умен дизайн.

Наградите Двигател на годината се присъждат от 65 изявени автомобилни журналисти от 32 страни. През 2008 победителите бяха обявени на церемония на Engine Expo 2008 в Щутгарт на 7 май

Тойота – Двигател на годината / списък с награди
1999 - Най-добър екологичен двигател: Toyota Hybrid (първо поколение Prius), Под 1.0 литър: Toyota 1.0 литър (Yaris)
1.4 до 1.8 литър: Toyota Hybrid (първо поколение Prius)
Международен двигател на годината 1999: Toyota 1.0 литър (Yaris)

2000 - Най-добър екологичен двигател: Toyota Hybrid (първо поколение Prius), Литър до 1.4 литра: Toyota 1.3 литра VVT-i

2002 - 1.4 до 1.8 литра: Toyota 1.8 литра VVT-I 190 (Celica)

2004 - Най-добър нов двигател: Toyota Hybrid Synergy Drive® (второ поколение Prius), Най-висока икономичност на гориво: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), Международен двигател на годината 2004: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius)

2005 - Най-висока икономичност на гориво: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), 1.4 до 1.8 литра: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius)

2006 - Най-висока икономичност на гориво: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), 1.4 до 1.8 литра: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius)

2007 - Най-висока икономичност на гориво: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), Под 1.0 литър: 1.0 VVT-I (Aygo, Yaris)

2008 - Зелен двигател на годината: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), Под 1.0 литър: 1.0 VVT-I (Aygo, Yaris)

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...