Hyundai Blue2 Concept

Main April 11, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2520 views | no comments

Hyundai Blue2 Concept, с партизанско име HND-6, е дизайнерска студия за средно размерен седан, задвижван от напредничавите горивни клетки" /fuel cell electric/, предлагаща интригуващ дизайн и футуристичен интериор. Колата е развита със следване новата посока на марката, определена с девиза Ново мислене. Нови възможности" и комбинира екологична приспособеност с футуристични технологии. Името Blue2 /разчита се още и като синия квадрат/ предлага комбинация от вече известната моделна фамилия на компанията Blue Drive" и цифрата 2, идваща от химическото обозначение на водорода H2.

В концепта е използвана напредничава електрическа система за задвижване с горивни клетки, която осигурява мощност от 90 киловата /122 к.с./ и горивна икономичност равняваща се на 2,86 л на сто километра в сравнение с конвенционален бензинов автомобил.

Външният дизайн на колата е подчинен на идеята на концептуалния дизайн на марката, наречен пресичащите се потоци" /Intersected Flow/. Видът на концепта се характеризира от контраста между основния бял цвята на купето и тъмните тонове на решетката, черните стъкла и лентата, логично продължаваща тяхната линия надолу в страниците на колата. Група характерни извивки тръгват от предната част на колата над радиаторната решетка, преминават през целия капак и се свързват органично с корпусите на страничните камери.

За да не остане някой заблуден за истинския характер на колата, името й е изписано с футуристични изображения на специални екрани с течни кристали, разположени върху радиаторната решетка отпред и в задната броня. За подобряване на цялостната ефективност и икономичност на колата, тя е обута" със специални гуми с намалено съпротивление на търкаляне, монтирани върху аеродинамично развити джанти.

Интериорът, естествено е футуристичен и еко-приятелски настроен. Приборното табло е асиметрично, седалките са огромни и удобни. В таблото е използвана информационна система включваща прозрачни диоди с органична светлина /Transparent Organic Light Emitting Diode -TOLED/ за монитора, покрит с ултра-леко темперирано стъкло, наречено Gorilla Glass. Еко-характерът на колата е подчертан от използването на антибактериална кожа за седалките с щамповка на листа, наречена еко-графична перфорация".

Информационната система се управлява от сензор, улавящ докосвания и движения на ръката на водача /Motion Sensor Moustick/. В облегалките на предните седалки са монтирани супер-модните днес смарт-таблети, за да протича по-добре времето на задните пътници. В кабината е монтиран и йонизатор, освежаващ непрекъснато въздуха в купето.

 
Keywords:   blue2, fuel cell, hyundai
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...