Infiniti печели престижната награда Euro NCAP ADVANCED

Main February 23, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2714 views | no comments

Високотехнологичният подход на Infiniti към безопасността ще получи признание с връчването в Женева на наградата Euro NCAP Advanced за нововъведения в пътната безопасност. Една от едва 11-те награди на независимия консорциум за краш-тестове, тя представлява признание за животоспасяващия потенциал на системата за предупреждение при напускане на лентата (LDP – Lane Departure Prevention) на Infiniti, както и за стремежа на производителя на луксозни автомобили да я включи във възможно най-много модели от своите серии.
LDP помага на водачите да върнат автомобила в неговата лента на движение, като първо предупреждава, а след това осъществява динамична намеса, ако съществува вероятност за неволно напускане на лентата поради сънливост или разсеяност. Напускането на лентата е причина за голяма част от злополуките със смъртоносни или тежки наранявания – Infiniti прогнозира, че ако всеки автомобил бъде оборудван с LDP, в Европа годишно могат да бъдат предотвратени около 5000 смъртни случая.
Когато LDP дебютира при FX30d през 2010 г., тя беше напълно непозната в Европа. От тогава до сега LDP бързо беше разпространена в цялата серия и в момента е част от стандартното оборудване на следните модели: EX37 GT Premium; EX30d GT Premium; FX30d GT Premium; FX30d S Premium; M37 S Premium; M37 GT Premium; M30d S Premium; M30d GT Premium; M35h GT Premium.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...