Jaguar Land Rover ще строи нов завод в Индия

Main May 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4315 views | no comments

След като Jaguar Land Rover постигна най-голямата реализирана печалба в британската автомобилната история на стойност над 1 млрд. паунда, днес компанията обяви плановете си за построяване на нов завод в Индия, двойник на вече обявения за изграждане и в Улвърхемптън, Англия. Той ще струва на автомобилопроизводителя 400 млн. паунда и ще произвежда автомобилни двигатели. Новият завод ще бъде построен в град Пюн, близо до предприятието на друг автомобилостроител - Tata. JLR, съобщиха от компанията, че в него ще се правят модулни 4-цилиндрови двигатели с обем до 2,0 литра.
С тези планове Jaguar Land Rover ще замени сегашните 4-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати, които купува от Ford. JLR ще продължи да произвежда своите V6 и V8, бензинови и дизелови агрегати в заводите си в Дагенхам и Бридженд. Компанията съобщи, че когато заводите в Англия и в Индия станат готови, капацитетът им ще бъде около 500 000 агрегата годишно.

 
Keywords:   ford, jaguar, jlr, land rover, Tata
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...