Lexus CT 200h получи 5 звезди от EuroNCAP

Main May 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4555 views | no comments

Хибридният кросоувър Lexus CT 200h получи най-високата оценка с 5 звезди от краш тестовете според обновения европейски протокол на EuroNCAP. В прес съобщението на Toyota Motor се казва, че автомобилът е събрал 83 точки от 100 възможни; в частност, нивото за защита на възрастните пътници е било оценено с 94 точки от 100. Компанията подчертава, че високите резултати, постигнати от CT 200h, се дължат на използваните най-нови технологични решения в областта на безопасността. И така, той е единственият автомобил в своя клас, който още в базовото си оборудване разполага с въздушни възглавници за колената на шофьора и пътника до него, както и седалки със специална конструкция, защитаващи от травми.
Известно е, че от 2009 г. тестовете на EuroNCAP се провеждат по нова методика. Програмата предвижда оценка на автомобила по четири основни параметъра: защита на възрастните пътници, деца, пешеходци и наличие на системи за превантивна безопасност (оценява се наличие на механизми в автомобила за предовратяване и намаляване на тежестта на травмите, както и система за напомняне за необходимостта от поставяне на предпазните колани, система за стабилно движение ESP, ограничител на скоростта).



Видео

 
Keywords:   euroncap, lexus, toyota, toyota motor
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...