Johnson Controls отправя предизвикателство

Main November 30, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 2731 views | no comments

Българският офис на Johnson Controls, един от световните лидери-доставчици в областта на автомобилната електроника, интериорни системи и акумулатори, стартира състезание за разработване на софтуер за автомобили – Code Racers.

Състезанието, което започва на 1 декември, е предназначено за българските софтуерни специалисти и професионалисти, които търсят признание и възможност да докажат своите умения. Победителят в състезанието Code Racers ще посети международното автомобилно изложение в гр. Женева през март 2007 г.

Целта на състезанието Code Racers е да бъде разработена софтуерна програма на тема: "Статична навигационна система (без GPS функционалност), позволяваща намирането и визуализацията на маршрут по зададени изходна точка и дестинация. Това означава, че на база информация от пътна карта, състезателите трябва да създадат програма, която намира най-късия път между две точки – начало и край на маршрута.
Участниците могат да качват на сайта на състезанието – www.coderacers.org – своите разработки до 19 януари 2007 г. След тази дата, 19 януари, всички състезатели ще получат допълнителна тема, която разширява функционалността на първата. Темите ще бъдат обявени на уеб сайта на надпреварата www.coderacers.org.

Всички състезатели от първа фаза имат право да продължат участието си във втора фаза, но според условията на Code Racers не могат да се включват нови състезатели само за втора фаза. Авторските права върху решенията и внедряванията на задачите остават притежание на техните автори.

Експертно жури, формирано специално за състезанието, ще оценява всички софтуерни проекти. Журито ще обяви победителя в състезанието на церемония на 21 февруари 2007 г.

При оценката ще бъдат вземани под внимание механизма за намиране на най-краткото разстояние, до каква степен програмата е улеснена за потребителите и задължителните функции "възможност за задаване на началната и крайна точка на маршрута и "визуализация на маршрута върху карта. Изпратеното решение трябва да съдържа source code на програмата, изпълним пакет с инструкции и примерна карта, върху която да се извършва демонстрация на решението. Форматът на представяне на картата и информацията за пътищата на нея са също решение на участниците. Оценява се както функционалността, така и имплементацията.

Повече информация за надпреварата Code Racers може да се намери на уеб сайта на състезанието www.coderacers.org: включително общи условия на състезанието, детайлно представяне на темата, изисквания към език за разработване и операционни системи, крайни срокове за предаване на софтуерните решения, информация за наградата и за членовете на журито.

 
Keywords:   johnson controls
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...