Kia Soul - Потвъждено е серийното производство

Main May 14, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1839 views | no comments

Малцина вярваха, че Kia ще реши да пусне в серийно производство прототипа Soul, когато трито от хечбеци бе показано по време на автомобилното изложение в Женева, което се проведе в началото на месец март. Прототипът Soul бе показан през 2006 година в Детройт, но бе напълно променен от новия шеф дизайнер Петер Шрайер, за да се покаже новият дизайнерски език на компанията. Според най-новите материали в медиите серийният вариант ще бъде представен през март 2009 година в Щатите, Китай и Европа.

Информацията идва от вътрешен източник, който разкри пред специализираното издание AutoWeek, че новият петместен модел ще влезе в производство от декември във фабриката на Kia в Китай. Моделите за Щатите пък вероятно ще идват от фабрика в Южна Корея. Сух Сунг-Моон , анализатор в Korea Investment & Securities, също потвърди пускането през 2009 година на варианта за Щатите.

Серийната версия на Soul би трябвало да направи световния си дебют по време на автомобилното изложение в Париж през октомври, преди да влезе в продажби. Междувпрочем първоначално моделът ще се предлага само в Южна Корея и това ще стане от началото на 2009 година. Предполага се, че моделът ще притежава 2-литров бензинов двигател, въртящият момент от който се предава към предните колела.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...