LEAF NISMO RC: Електрически спортист

Main April 18, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2280 views | no comments

Nissan разпространи информация за прототипната разработка LEAF NISMO RC, която както подсказва самото й име е създадена на базата на 100% електрическия модел на компанията.

Без задни врати и седалки, без багажник, аудиосистема, навигация, тапицерия и всякакви други "глезотии, Nissan LEAF™ NISMO RC (Racing Competition) е създаден с единствената цел да бъде истински състезател. Прототипът, който ще дебютира на салона в Ню Йорк (22 април- 1 май), разчита на познатата от серийната версия на модела електрическа задвижваща система, а от компанията коментират, че той ще бъде използван, като мобилна лаборатория за ускоряване на развитието на електрическите автомобили и аеродинамични компоненти, както и за разработването на нови състезателни серии с основен акцент върху нулевите вредни емисии.

Nissan LEAF™ NISMO RC идва с "тяло, направено изцяло от въглерордни нишки. Конструкцията е съставена от три основни части, като предната и задната са делими. Двувратата състезателна версия на LEAF, която е разработена от Nissan Global Design Center в Япония, идва със специално бяло цветово решение, оптимизирано окачване, което снижава колата към пътя почти три пъти в сравнение със серийната версия на модела, както и с регулируем (от водача) заден спойлер.

При Nissan LEAF™ NISMO RC се наблюдават конструкционни промени и по отношение на самата задвижваща система, като батерията, електрическият мотор (107 конски сили) и другите нейни основни елементи са централно позиционирани. Друга интересна особеност на прототипа е тази, че задвижващи са задните му колела, докато при серийната са предните.

По време на първоначалните тестове, Nissan LEAF™ NISMO RC регистрира стабилни скоростни и динамични резултати- ускорението от 0 до 100 км/ч може да бъде извършено за 6.85 секунди, а максималната скорост на движение е 150 км/ч. При реални състезателни условия, батерията на прототипа гарантира около 20 минути боеспособност.

 
Keywords:   global design, nissan
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...