Lexus CT 200h получи 5 звезди от Euro NCAP

Main July 21, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7390 views | no comments

Lexus CT 200h беше отличен с престижните 5 звезди от Европейската програма за оценяване на нови автомобили Euro NCAP с общ резултат 83/100. Това постижение е много над минимума за постигане на 5 звезди и нарежда новия Lexus сред най-безопасните автомобили в луксозния компактен сегмент.
Aвтомобилът е оценяван по новата, изключително строга, система на Euro NCAP от 2009 година. Тя е съставена от четири основни компонента за оценяване – безопасност за възрастни пътници, деца, пешеходци, както и един нов компонент – асистиращите системи за активна безопасност. Системите против наранявания и смекчаване на удара, като напомнянето за незакопчан колан, ESP, както и ограничителят на скоростта също се оценяват, а максималният резултат от 5 звезди с всяка година става все по-трудно постижим.
Lexus CT 200h е постигнал 94% за възрастни пътници, 84% за деца, 55% за пешеходци и 86% при системите за активна безопасност.
Новият компактен луксозен модел на Lexus е единственият автомобил в своя клас, който е оборудван стандартно с осем въздушни възглавници, като две от тях осигуряват защита за коленете на водача и пътника до него. Те са проектирани така че да се отворят в долната част на инструменталното табло и да предпазят водача от удар в кормилната колона, а пътника от удар в таблото пред него.
Подобрената електронна система за регенериране на енергията при спиране (ECB-R), която стандартно се вгражда в CT 200h включва: антиблокираща спирачна система (ABS), система за подпомагане на спирането (BA), система за контрол на сцеплението (TRC), както и система за контрол на стабилността (VSC).



Видео

 
Keywords:   euro ncap, lexus
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...