Mercedes-Benz SLK55 AMG получи нов двигател

Main July 21, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7340 views | no comments

Mercedes-Benz SLK55 AMG, който ще дебютира на автомобилния салон във Франкфурт тази есен, получи нов осемцилиндров двигател с работен обем 5,5 л. Ръчно изработеният мотор е версия без принудително пълнене, монтиран при CLS63 AMG и E63 AMG. Двете турбини отсъстват, за да може агрегатът да се помести под капака на роудстъра.
Новият мотор е с 60 к.с. по-мощен в сравнение с този на актуалната версия SLK55 AMG, мощността му е 416 к.с., а въртящият момент е нараснал от 510 до 540 Нм. Освен това са подобрени показателите на разхода на гориво и отделянето на вредните емисии. Новият Mercedes-Benz SLK55 AMG харчи 8,5 л бензин на 100 км в смесен цикъл на управление, а емисиите CO2 са намалени с 30% спрямо предишната версия на модела.
Двигателят разполага с иновационна технология за управление на работата на цилиндрите, като за икономисване на гориво могат да действат само четири цилиндъра.
Mercedes-Benz ще представи във Франкфурт и дизелова версия на роудстъра с фирмен турбомотор с 210 конски сили.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...