Lexus LF-Gh – баланс на противоположности +видео

Main April 19, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2230 views | no comments

Луксозната марка на Toyota Lexus, представи пред широката публика новия си хибриден концепт Lexus LF-Gh – луксозен седан от класа Grand Touring. По думите на ръководителя на проекта Кенго Мацумото, дизайнът на концепта демонстрира баланс на качества, които често са явяват противоположни едно на друго - LF-Gh е стилен и едновременно с това практичен, и намира баланс между успокоението и енергията, между стила и функционалноста".



Названието на прототипа идва от думите Lexus Future Grand Touring Hybrid и е много възможно на базата на този концепт скоро да видим нов модел Lexus GS, защото сегашното поколение на модела се прави вече шест години и планираната му смяна е за 2012-а. Сегашният модел се продава доста вяло и една от основните пpичини за това е че главните конкуренти - BMW, Mercedes и Audi, изкараха нови модели, а Lexus продължава с модел образец 2005-а.

Изложбеният модел е направен за да се проучат впечатленията на евентуалните клиенти. Дизайнерите ще отбележат всички положителни и отрицателни мнения, по време на автосалона в Ню-Йорк и ще ги имат предвид при създаването на серийния модел. Единственият детайл, който според твърденията на хора от Lexus ще бъде точно същият при серийните коли е радиаторната решетка с нов дизайн, описван от създателите на колата като агресивен и смел, а формата му като вретенообразна. За да подчертаят гладкостта на купето, дизайнерите са съкратили" външните огледала и дръжки, а минимизираните отвърстия на ауспусите намекват за минималното количество изхвърляни в атмосферата вредности.

С какво ще поразява конкуренцията новата кола? Не с размери, защото при прототипа габаритите са 4890 х 1870 х 1450 мм, т.е. много близки до тези на основните съперници. За привличането на клиентите се разчита на хибридните мотори. Сега бизнес-седанът има само една такава модификация – 450h с 3,5-литров, бензинов, шестцилиндров мотор и електромотор. При новото поколение гамата ще е разширена и в двете посоки – нагоре и надолу по мощност.

Най-големи са промените във външността – досегашната сдържана стилистика с обозначение L-finesse, ще отстъпи място на далеч по-агресивен вид. Подобно на конкуренцията, японските дизайнери са измислили решетка, която да не може да се сбърка с никоя друга. При BMW са двата бъбрека", при Audi трапецът, у Mercedes е хромиран щит с хоризонтални планки, а у Lexus вече ще е… многоъгълник, стиснат" в страните си.

За интериора няма почти нищо, а от прес-релиза се твърди, че е ориентиран към водача. В центъра на таблото е разположен стилен аналогов часовник, който, по думите на японците, отразява промяната в дизайнерската философия на марката. Технически подробности също почти няма, ясно е че колата е луксозна, четириместна и е развита върху платформа със задно задвижване.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...