Logan 1.5 dCi щади вашия джоб

Main September 21, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1767 views | no comments

Видео на новата Dacia Logan 1.5 dCi можете да видите тук:AutoPress.tv

С появата си на пазара през 2004 година, Logan се превърна в хит на всеки пазар, на който беше представен. Като доказателство за това може да се посочи, че до момента от автомобила са продадени над 600 000 единици. Renault/Dacia Logan се произвежда в седем държави- Румъния (235 000 коли), Мароко (30 000 коли), Колумбия (16 000 коли), Бразилия (200 000), Русия (80 000), Индия (50 000) и Иран (200 000). Logan се движи дори по улиците на Таити и Нова Каледония.

Докато през 2004 година, Logan се предлага само в един вариант на купе и три двигателя, сега бюджетният автомобил е наличен с три купета (в началото на следващата година ще видим и комби модификация) и пет мотора.

Двигател
Най- новото попълнение в модификационната гама на Logan е дизелова версия с 1.5 литров dCi (i-то е червено) агрегат. В сравнение с познатия до момента също така 1.5 литров dCi, новият двигател предлага по- висока мощност, въртящ момент, по- ниски вредни емисии и на моменти дори "плащещ със своята скромност разход на гориво.

Новият дизелов мотор ще се предлага за цялата гама на Logan. Двигателят гарантира максимална мощност от 85 конски сили при 3 750/мин, а максималният му въртящ момент от 200 Нм се достига при 1 900/мин.

"Скромен
Задвижващият агрегат е комбиниран с подобрена петстепенна предавателна кутия, напълно адаптирана към по- голямата мощност и въртящ момент. Тя играе и голяма роля за впечатляващия разход на гориво, с който съвсем откровено може да се похвали Logan 1.5 dCi. Ако сте почитател на високите скорости (максимална по данни 167 км/ч, но колата може доста повече) и на по- динамичното управление, то тогава трябва да очаквате разход от около 7 литра на 100 километра. Ако обаче спазвате законите и не надхвърляте 130- 140 км/ч, то тогава Logan 1.5 dCi ще ви се отблагодари със скромния си апетит. Според производителя, средният разход на гориво на автомобила е 4.6 литра на 100 километра, но с колата спокойно може да бъде регистриран и резултат от под 4 литра.

Нива
В България новата дизелова версия на Logan ще се предлага във варианти Ambiance, Laureate, Ambition и Prestige за модификацията седан и Ambiance, Preference и Laureate при Logan MCV. През следващата година очакваме появата и на 1.5 dCi версия на Logan Van.

Подобно на цялата останала гама на модела и новата версия се придлага с двугодишна (100 000 километра) гаранция. Базовата цена на седана 1.5 dCi (85 к.с.) у нас е 17 460 лв, а за Logan MCV е 21 450 лв.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...