Магна-ладата на АвтоВАЗ ще бъде "много прилична"

Main September 20, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2814 views | no comments

Крайният резултат на съвместните усилия на руския автогигант и канадската автомобилостроителна компания Magna, известен като "Проект С", ще бъде показан на руската автомобилна общественост през ноември. Според новия бос на Волжския автозавод Борис Алешин, това ще бъде "много прилична кола".

Съглашението за съвместната разработка на автомобил от клас "С" между двете фирми беше подписано през пролетта, като канадската страна трябваше до есента да подбере доставчиците на агрегати за колата, така че цената й да не надхвърли $10-12 хиляди.

По-рано беше съобщено, че съгласно плановете производството трябва да се осъществи в нов завод, който да бъде построен в Толиати. Първоначално предприятието би трябвало да има капацитет от 220 000 коли годишно, за което са необходими инвестиции от размер на 1,5 милиарда долара, а собствеността върху него ще е обща между АвтоВАЗ и Magna на паритетни начала.

 
Keywords:   magna
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...