Magna International е вече руска!

Main September 27, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 615 views | no comments

Олигархът Олег Дерипаска стана съсобственик на най-големият световен автопроизводител без собствена автомобилна - канадската компания Magna International, като финализира сделката по закупуване на пакет акции на концерна. Така ОАО "Русские машины", принадлежащо на руския бизнесмен, ще може да контролира компанията Magna.

ОАО "Русские машины" извърши сделката през холандското си поделение Veleron Holding B.V. като купи 20 милиона акции клас А за $1,54 милиарда при цена в диапазона $76,5 - 91,5 за една акция. Tова позволява на руската фирма да контролира на паритетни начала с основателя на Magna Франк Стронах канадската фирма. Акциите на Дерипаска и Стронаха ще влязат в обща компания с име NewCo, която ще има 70% от управляващите гласове в Magna. Сделката беше одобрена през август от европейския антимонополен регулатор.

Magna трябва да предложи оферта и за изкупуване на акции клас В, като за целта ще бъдат отпуснати 24,8 милиона канадски долара, при цена на закупуване на ниво 114 канадски долара на акция.

Magna International реализира редица проекти в Русия, в това число и за автомобил клас С съвместно с ОАО "АВТОВАЗ", води проекти за доставка и производство на компоненти с "Русски машини" и строи завод за производството им в Санкт-Петербург.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...