Maserati и SHELL подписаха глобален договор за партньорство

Main March 6, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 966 views | no comments

Shell International Petroleum Company Ltd, подразделение на водещата глобална енергийна компания за производство на технологично иновативни петролни продукти Royal Dutch Shell plc, и Maserati SpA., една от големите марки в автомобилния сектор – символ на престиж, елегантност и лукс, сключиха глобален договор за техническо и търговско партньорство.

Споразумението бе подписано от главния изпълнителен директор на Maserati Роберто Рончи и от Роб Мийсен – изпълнителен директор по продажби за Средиземноморския регион за Shell Lubricants. Според договора Maserati ще препоръчва използването на моторните масла Shell за всички автомобили от своята марка. Допълнително споразумение, подписано от двете страни, определя Shell като основен спонсор нa курсовете Maserati на международно ниво, както и за съорганизатор на шофьорския курс Master Maserati, който италианският автомобилен производител провежда, за да насърчи безопасно и майсторско шофиране сред своите настоящи и бъдещи клиенти.

Съюзът между Shell и Maserati се основава на традицията, която двете компании популяризират в своята сфера на дейност, както и на факта, че споделят общи ценности като взискателност по отношение на клиентите, гордост от традициите, иновативност и технологично лидерство.

Групата Shell е един от най-големите търговци на горива на дребно в света. Продуктите на компанията достигат до клиентите чрез мрежа от около 45 000 търговски комплекса. Търговските марки на Shell са едни от най-популярните, а марката на маслата Shell е най-разпознаваема в сегмента от потребителите в глобален мащаб. Марката на моторните масла, продуктовата технология и високите стандарти на работа на компанията определят предпочитанията на клиентите по цял свят към продуктите на Shell.

Високото качество на продуктите и услугите на Shell се основават на технологичното лидерство на групата и на непрекъснатите инвестиции в иновации и качествени изследвания. Например уникалните усъвършенствани горива с марка Shell V Power и иновативната гама моторни масла Shell Helix съдържат специални добавки, които поддържат двигателя чист и предпазват от наслагвания и замърсяване.

Maserati е една от най-престижните марки в автомобилния сектор. В продължение на повече от 90 години компанията произвежда уникални автомобили, които се отличават с елегантните си форми, отлично поведение на пътя и техническа иновативност. С представянето на модела си с 4 врати (Quattroporte), Maserati създаде нов сегмент спортни луксозни седани. В автомобилните спортове компанията се надява да утвърди лидерската си позиция, извоювана с шампионската титла във Формула 1, първото място при конструкторите във FIA GT1 за 2005 г. и пилотската награда за 2006 г. в надпреварата 500 мили на Индианополис.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...