Maserati представи GranTurismo MC Stradale в София

Main June 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6540 views | no comments

На бляскава церемония, на метри от президентството в столицата, Maserati представи най-новия член в семейството си – GranTurismo MC Stradale. Това е най-мощното, най-бързото и най-леко серийно Maserati, правено някога.
Главният редактор на BBC TopGear България Любомир Станиславов „изсвири” пред гостите на премиерата симфонията на атмосферния V8 двигател. В две тоналности – нормална и спортна.
Представянето на модела се състоя пред бутика на Ermenegildo Zegna, откъдето се погрижиха за модно ревю в духа на Италия.
Мощният „тризъбец” използва базата на GranTurismo S и черпи опита от състезателните писти. Двигателят е атмосферен 4,7 V8, чиято мощност е увеличена с 10 к.с. на 450 к.с., а въртящият момент се възползва от допълнителни 20 Нм, нараствайки на 510 Нм. Благодарение на това MC Stradale ускорява за 4,6 секунди до 100 км/ч и стига да ви стиска, може да развие 301 км/ч.
Шестстепенната скоростна ZF скоростна кутия е с усъвършенствана електроника за съкращаване времето за превключване на предавките. Тя работи в три режима – автоматичен, спортен и състезателен.
В сравнение с GranTurismo S теглото е олекотено със 110 кг до общата маса от 1770 кг, разпределена оптимално в съотношение 48:52. Това гарантира балансирано управление и равномерно износване на гумите.
С отстраняването на задните седалки MC Stradale е първият двуместен автомобил на Maserati след MC12, ползващ също така и преимуществата на новите въглеродно-керамични спирачки Brembo, специално разработени гуми Pirelli, уникално окачване и карбонови седалки.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...