По-малко от 28 000 евро за Leaf в Белгия

Main June 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5855 views | no comments

Поръчките за Nissan Leaf в Белгия започнаха от вчера. Ценовата листа за страната стартира от 36 990 евро с ДДС, но правителството е отпуснало субсидии за 100% електрическия автомобил и така крайният клиент ще го получава за едва 27 800 евро. За разлика от някои европейски страни, където правителствените субсидии за екологични инициативи се изразяват в намаляване на цената, в Белгия облагата за купувача може да достигне до 9190 евро, тъй като е свързана с обезщетения в облагането на физическите лица. Актуалното намаление важи за частни купувачи и зависи от техния данъчен статус. Собствениците на Leaf ще ползват възможно най-ниските такси за регистрация и др. Правителството ще плаща и екобонус в размер на 4500 евро за 2011 г., при условие че автомобилът е регистриран преди 31 декември.
Всичко това означава, че Nissan LEAF ще струва колкото сходен дизелов или хибриден автомобил, но с доста по-ниски експлоатационни разходи. Цената на 100-километров пробег с него в Белгия ще излиза по-малко от 1,5 евро.
Припомняме, че Leaf стана европейски автомобил на годината и получи максимален брой точки за безопасност от независимата организация EuroNCAP.

 
Keywords:   nissan
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...