Mercedes-Benz CLK 63 AMG Black Series 2008

Reviews July 29, 2007 | AutoDrum.com A- A+ 3382 views | no comments

Новият CLK 63 AMG Black Series е базиран на официалния обезопасителен автомобил (Safety car) от Формула 1, високо-производителната кола на AMG грижеща се за безопасността от 2006 година. Това купе, оптимизирано за състезателна писта, е захранено с AMG 6.3 литра V8 двигател генериращо 500 к.с. и 640 Nm.

Върховото управление е осигурено от сложно настроено от AMG окачване с 19 инчови AMG джанти, нова уредба за управление и високо производителна AMG спирачна система с огромни дискове. Визуално CLK 63 AMG Black Series ясно показва наследството си от обезопасителния автомобил от Формула 1: мощната предна броня с огромни охладителни колектори, разкроените арки на колелата, задната броня с дифузор, завършваща по брилянтен начин линията на автомобила – всичко това демонстрира спортното му родословие.


Новият CLK 63 AMG Black Series технически и визуално наподобява официалния обезопасителен автомобил от Формула 1 и това е силно красноречиво на любителите на спортни автомобили, за способностите на този звяр. Мощността е повишена с 26 к.с. като ускорението от 0-100 км/ч е вече за 4,3 секунди, разлика от няколко десети от секундата по-бързо от стандартния модел с 475 к.с. Максималната скорост е електронно ограничена до 300 км/ч.

Подобрени всмукателни и изпускателни системи

Инженерите от Mercedes-AMG постигнаха повишение на мощността, чрез изцяло нови всмукателни и изпускателни системи. Високо оборотният, нормално аспириран AMG двигател, с кубатура от 6208см

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...